Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Μην κάνεις κι εσύ αυτά τα 7 λάθη!

Πώς να κάνεις τη βαφή μαλλιών στο σπίτι

  • Το βασικότερο όλων πριν ξεκινήσεις είναι να τσεκάρεις αν είσαι αλλεργική στη μάρκα βαφής που μόλις διάλεξες. Γι αυτό πριν ξεκινήσετε να την περνάτε στο κεφάλι σας, βάλτε για λίγο μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σας, στη συνέχεια ξεπλύνετέ τη και περιμένετε 48 ώρες. Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχετε δει κάτι ανησυχητικό, συνεχίστε με το βάψιμο των μαλλιών σας.
  • Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επιλογή του χρώματος που θα κάνετε. Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, μην προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές, αλλά προτιμήστε κάποια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Αν πάλι θέλετε να κάνετε δραστική αλλαγή, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
  • Σε περίπτωση που θελήσετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αφήστε κάποιον επαγγελματία να το κάνει, έτσι ώστε να αποφύγετε να τα κάψετε.
  • Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα πιο φυσικό χρώμα, επιλέξτε μια Βαφή Χωρίς Αμμωνία, η οποία είναι φυσική, δεν περιέχει αμμωνία, δεν καταστρέφει την τρίχα.
  • Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας πριν από το βάψιμο και αυτό γιατί τα φυσικά έλαια που έχει η τρίχα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση και επομένως δράση της βαφής.
  • Τέλος, αποφύγετε το μαλακτικό πριν και μετά τη βαφή, έτσι ώστε να την αφήσετε να πιάσει καλύτερα, χρησιμοποιώντας πάντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά προϊόντα.

 

Ποια είναι τα 7 λάθη που κάνουμε όλες στην βαφή μαλλιών στο σπίτι

Διαλέγεις λάθος χρώμα για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι

Φυσικά και μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε χρώμα θες για να βάψεις τα μαλλιά σου, όμως σε κάθε χρώμα αντιστοιχούν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Πολύ πιθανό να επιλέγεις λάθος απόχρωση γιατί ποτέ κανείς δε σε βοήθησε να διαλέγεις τον σωστό τόνο για εσένα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις λοιπόν όταν επιλέγεις χρώμα είναι να διαλέξεις μια απόχρωση που να ταιριάζει με τους υποτόνους του δέρματος σου. Για παράδειγμα αν το δέρμα σου έχει θερμούς τόνους, καλό θα ήταν να προτιμήσεις και θερμούς τόνους στα μαλλιά σου!

Κάνεις απότομες αλλαγές

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι το να αλλάζεις απότομα χρώμα στα μαλλιά σου όπως για παράδειγμα από ανοιχτό ξανθό να πηγαίνεις σε πολύ σκούρο καφέ ή μαύρο. Αυτό αν και μερικές φορές βγαίνει πετυχημένο είναι ρίσκο και μπορεί να σε κάνει να καταλήξεις σε ένα χρώμα που δε σου πάει. Το ιδανικό είναι να αλλάξεις σταδιακά από ένα χρώμα σε ένα άλλο και για να μην καταστρέψεις το μαλλί σου αλλά και για να αποφασίσεις πόσο μεγάλη αλλαγή θέλεις να κάνεις τελικά. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να πειραματιστείς και ίσως εν τέλει καταλήξεις σε τελείως διαφορετικό χρώμα από αυτό που σκεφτόσουν στην αρχή!

Βάφεις τη ρίζα πολύ συχνά

Τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα και είναι κρίμα να τα ταλαιπωρείς βάφοντας τα από τη ρίζα συνέχεια. Αν ωστόσο θες να τα βάφεις συχνά και να δοκιμάζεις νέα looks, προτίμησε να μη τα βάφεις από τη ρίζα αν δεν έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 3 βδομάδες από το προηγούμενο βάψιμο. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις τεχνικές όπως το balayage ή το ombre τα οποία δεν απαιτούν το πείραγμα της ρίζας. Έτσι το μαλλί σου θα παραμένει υγιές και θα φαίνεται πιο ανάλαφρο!

Δεν ακολουθείς τις οδηγίες

Αν βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου πρέπει να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες που έχουν πάνω οι βαφές μαλλιών. Πρέπει λοιπόν να είσαι πολύ προσεκτική με τις αναλογίες όπως για παράδειγμα την αναλογία βαφής – οξυζενέ. Επίσης πρέπει να αφήνεις τη βαφή πριν λουστείς συγκεκριμένη ώρα η οποία διαφοροποιείται από προϊόν σε προϊόν. Η κάθε βαφή έχει διαφορετικές απαιτήσεις και εσύ πρέπει να τις ακολουθείς ώστε να γίνει σωστή δουλειά και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Περιμένεις ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα

Πολύ πιθανό να έχεις διαλέξει χρώμα μαλλιών από το κουτί της βαφής ή από μια διάσημη της οποίας σε ξετρέλανε το μαλλί. Είναι καλό να παίρνεις ιδέες από άλλους και να εμπνέεσαι αλλά πρέπει κάθε φορά να προσαρμόζεις τις ιδέες στα δικά σου δεδομένα. Παίζει ρόλο το προηγούμενο χρώμα στο μαλλί σου καθώς και η συγκεκριμένη βαφή που έχεις επιλέξει. Άρα μη περιμένεις πάντα το αποτέλεσμα που φαντάζεσαι γιατί θα απογοητεύεσαι άδικα. Κάνε όμως δοκιμές μέχρι να βρεις το χρώμα που σου αρέσει και που αντανακλά τις προσδοκίες σου!

Χρησιμοποιείς μόνο ένα χρώμα

Χρησιμοποιώντας δύο αποχρώσεις του χρώματος που έχεις επιλέξει θα καταφέρεις να έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Είναι πιθανότερο να πετύχεις το χρώμα που είχες στο μυαλό σου και να μη καταλήξεις με ένα χρώμα που δε σου αρέσει. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες και να δημιουργήσεις το δικό σου χρώμα ακριβώς όπως το θέλεις εσύ!

Βιάζεσαι ή αργείς

Οι βαφές έχουν συγκεκριμένο χρόνο που πρέπει να εφαρμόζονται. Με το να αργείς να βγάλεις την βαφή ή με το να την βγάζεις νωρίτερα, δε κερδίζεις κάτι. Ίσα – ίσα….

Νέες αφίξεις